Panasonic Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7

Aparut: 2009-05-01
Pret (RON) ~ 1400.
Acest compact din seria Travel Zoom (dedicat pentru calatorii) este mai degrabă un hibrid între un aparat de fotografiat şi unul de filmat. TZ7 seamănă foarte mult cu predecesorul său (ZX1 sau TZ6), având aceeaşi carcasă metalică elegantă, aceeaşi rezoluţie cât şi acelaşi zoom optic 12X ce începe cu focala de 25mm (fără ca asemănările să se oprească aici); dar butonul dedicat pentru înregistrare video de pe spatele aparatului scoate în evidenţă intenţia celor de la Panasonic de a face un compact bifuncţional, ceea ce le şi iese dealtfel destul de bine.
Dacă la calitatea imaginii acest model seamană foarte bine cu ZX1, fiind un compact cu senzorul înghesuit în formatul 1/2.33", la filmare lucrurile uimesc prin introducerea unui nou format de fisiere video, AVCHD (high definition, 1280x720 pixels, 60fps), pe care Panasonic l-a dezvoltat împreună cu Sony Corporation, precum şi oferirea în paralel a posibilităţii de a folosi în continuare mai uzualul format Motion JPEG. Un film AVCHD nu poate fi editat deocamdata decât cu softul furnizat de Panasonic, PhotoFunStudio, sub Windows, făcându-l deci nepotrivit pentru alte alte editoare; dar acest format aduce o compactare superioară a fişierelor, circa 17 Mbps, economisindu-se spaţiu pe cardurile de memorie SD/SDHC.
Obiectivul cu zoom 12X, LEICA DC VARIO ELMAR, are nevoie de circa 2,7 secunde pentru a parcurge domeniul wide-tele si aproximativ tot atat pentru a reveni, ceea ce nu il face prea rapid; dar zoomul se poate folosi în timpul filmării, ceea ce este excelent. Tot în timpul filmării avem la dispoziţie sunet stereo şi chiar şi posibilitatea de a estompa zgomotul vântului sau alte zgomote de fond.
Softul aparatului poate fi învăţat’ să recunoască figura unei anumite persoană şi să focalizeze prioritar pe aceasta; chestia asta funcţionează destul de bine dacă nu sunt şi alte persoane cu figuri foarte asemănătoare (membrii familiei) în cadru.
Displayul LCD are diagonala de 3” şi 460,000 pixeli rezoluţia, ceea ce ar fi putut să-l facă adecvat pentru punerea la punct manuală a clarităţii (focalizarea manuală); dar din păcate acest lucru nu este posibil, cum de altfel sunt omise orice alte posibilităţi de control manual al expunerii, lucru care va limita de bună seama interesul pe care fotografii amatori mai avansaţi îl vor arăta modelului TZ7.
Dureroasă este şi omiterea vizorului optic sau electronic din configuraţia aparatului…

Cumpara acest produs de la emag!
Panasonic DMC TZ7 este o camera foarte compactă, disponibilă în 5 culori, foarte potrivită pentru călătorii şi care a primit numeroase premii internaţionale.

Urmatorul clip ilustreaza posibilitatile de filmare ale aparatului:Iată şi un video-review pentru Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7, care vă poate lămuri multe aspecte referitoare la acest aparat:
Descarcă specificaţiile aparatului: Panasonic Lumix DMC ZS3 specifications

Descarcă manualul de utilizare Download Panasonic Lumix DMC ZS3 user manual
Cumpara acest produs de la emag!

Link producator:
Panasonic

Panasonic Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7 Review

camera_review_v.0003007.jpg camera_review_v.0003006.jpg camera_review_v.0003005.jpg camera_review_v.0003003.jpg

Review

V&A Digital Camera Review

Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7 Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7 Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7 Lumix DMC-ZS3 / DMC-TZ7 n_next.gif n_prev.gif