Canon PowerShot A1100 IS

Aparut: 2009-02-17
Pret (RON) ~ 520.
Un aparat de fotografiat foarte popular la un pret de numai 130$, usor, compact, elegant dar mai ales usor de folosit si intuitiv mai ales pentru cei obisnuiti cu produsele Canon. Calitatea constructiei de plastic este foarte buna, design-ul subtire (3 cm grosime) dar inca ergonomic cu usoare critici asupra faptului ca usa compartimentului bateriilor (2 la numar, format AA) este una si aceeasi cu cea a cardului de memorie ceea ce poate face ca cardul sa iasa atunci cand vreti sa schimbati bateriile sau invers.
Displayul este de buna calitate, cu diagonala de 2,5 inchi si unghi de vizibilitate mare dar are o rezolutie 'economica', de numai 115.000 puncte.
Aparatul este mare consumator de energie, un set de baterii alcaline ajungand pentru obtinerea a doar circa 125 imagini; de aceea procurarea a 2 seturi de acumulatoare de 2500mA este absolut necesara.
Cumpara acest produs de la eMAG!

Viteza de operare este rezonabila pentru clasa de aparate din care face parte A1100: circa 1,1 cadre pe secunda in modul continuu de fotografiere (pentru imagini capturate la cea mai mare rezolutie si calitate ~ 3Mb) ceea ce nu pare mult dar sa nu uitam rezolutie foarte mare de 12 megapixeli a aparatului ; tipul de reincarcare al blitului este de circa 3 secunde. Canon PowerShot SD1200 IS are performante ceva mai bune, in special timpul intre doua imagini este de 2 ori mai scurt atunci cand se foloseste blitul.

Zoomul optic de 4x si focala echivalenta de 35-140mm sunt comune multor modele PowerShot; ne-am fi dorit o focala mai mica, macar de 28mm pentru a putea captura peisaje si imagini de interior, dar nu este cazul aici, Canon recomandand pentru aceasta utilizarea convertoarelor optice. Intradevar, prin demontarea inelului de protectie din jurul obiectivului putem avea acces la filetul de prindere a diverselor accesorii furnizate de producator. Luminozitatea obiectivului este si ea relativ buna, intre 2.8 si 5.6, iar impreuna cu tehnologia de stabilizare a imaginii incorporata pot garanta poze nemiscate in conditii de lumina nefavorabile.
Cumpara acest produs de la eMAG!

Calitatea imaginii.
Calitatea imaginii este extrem de important la un aparat de fotografiat iar A1100 se achita excelent de aceasta sarcina la ISO minim, 80 si la ISO 100, unde ofera imagini cu putin de zgomot si detalii bune; totusi senzorul de tip 1/2.3 are dimensiuni prea mici pentru rezolutia de 12 Megapixeli cu care a fost dotat si imaginea are nevoie de sprijinul procesorului DIGIC 4 pentru a fi corectata. Obiectivul este de buna calitate, cu putine aberatii cromatice si un mod macro pornind de la circa 3 cm, sporind astfel calitatea generala a imaginii. Imaginile sunt un pic soft, dar sharpening-ul poate fi configurat din meniul aparatului astfel ca aspectul imaginii poate fi corectat dupa dorinta.
Si A1100 este dotat cu tehnologia de detectarea a fetei (ce identifica pâna la 35 de fete într-o captura si regleaza focalizarea, expunerea, setarile blitului si balansul de alb, în vederea obtinerii unor rezultate optime si nuante naturale ale pielii. Face Select & Track (Selectare fata si identificare) permite selectarea unei singure fete dintr-un grup si identificarea ca subiect principal. FaceSelf-Timer (Temporizator FaceSelf) realizeaza un instantaneu când se detecteaza o fata suplimentara în cadru – realizarea fotografiilor de grup este simpla), cu corectia efectului de 'ochi rosii' si cea de detectare a scenei pentru a determina luminozitatea, contrastul, distanta si tonul general al subiectului.
A1100 IS este disponibil in multe nuante: silver, pink si blue, green
Principalii 'rivali' provin mai ales de la Canon: A2100 IS (cu zoom 6x, display de 3inchi la un pret cu 100$ mai mare) si IXUS 95IS (zoom 3x, 10 megapixeli, LCD cu rezolutie mai mare, ergonomie mai mica) dar si de la Nikon, ne gandim aici la COOLPIX L20 (cu design asemanator si un pret ceva mai bun)

Modelul A1100 nu trebuie confundat cu Canon SD1100 IS Digital ELPH.

Descarcati brosura (en.)

Video review:
Cumpara acest produs de la eMAG!

Link producator:
Canon

Canon PowerShot A1100 IS Review

camera_review_v.0003007.jpg camera_review_v.0003006.jpg camera_review_v.0003005.jpg camera_review_v.0003003.jpg

Review

V&A Digital Camera Review

PowerShot A1100 IS PowerShot A1100 IS PowerShot A1100 IS PowerShot A1100 IS n_next.gif n_prev.gif